Sharing is caring

Liefde voor je vak, liefde voor je werk, liefde voor al wat je doet, laat je pas zien als je er enthousiast over bent, als je kan laten zien/ merken aan anderen dat je het graag doet, er zin in hebt, het met plezier en enthousiasme toont en deelt, ...
Geluk ervaar je in je vak, je werk, al wat je doet als dit je ook voldoening geeft.

Dus onder het motto van het bovenstaande, nog enkele leuke en interessante dingen die ik tegen kwam in mijn never-ending zoektocht op het world wide web.

1. Gelukslessen voor kinderen, een lespakket dat we al helemaal niet gewend zijn om te geven. Maar waarom eens geen vak of vakonderdeel waar we allemaal blijer van worden, waarvan we allemaal gelukkiger worden? Deze website geeft, in 5 talen, al een start met het aanbieden van een geluksles, bestaande uit geluksspelletjes of oefeningen voor in je klas. De site is nog volop in opbouw en de maker is altijd blij met ideeën en suggesties. Zeker eens de moeite om te bekijken. Je kan de site vinden via: http://happinesslessons.brightvibes.com/

2. Yumrunner, een educatieve game rond gezonde voeding. Pimp je avatar, ren je rot in de game en maak ondertussen gezonde keuzes in je voeding en scoor! Je kan de game vinden via Google Play, de App Store of spelen in je browser. De game is in het Nederlands, maar ook even goed te spelen zonder dat je de taal kent, aangezien de game werkt zoals o.a. Subway Surfers.
De game is te vinden via: http://www.yumrunner.be/#scholen

3. Common Core Sheets: is een website waar je worksheets of werkblaadjes kan maken voor o.a. spelling, rekenen, social studies, science, enz.
Via volgende link kom je al bij de spellingmaker, hier kan je links ook kiezen voor bv. de rekenbladmaker:
http://www.commoncoresheets.com/SpellingMaker.php

4. Website van juf Marian: Op haar website vind je heel wat info over hoe haar school werkt met Snappet. Een systeem waarbij de leerlingen opdrachten vaak krijgen en verwerken via de tablet. Maar ook al werk je zelf niet met dit systeem, ze heeft toch heel wat toffe ideeën, die ook zo zelf te gebruiken zijn. Leuk om toch eens op rond te kijken.
Je vindt de site hier: http://soullie.nl/handelingswijzers

5. Games 4 specials: Lesvoorbereidingen, ideeën en getuigenissen over het gebruik van commerciële games in het buitengewoon onderwijs.



Bron: Home made

Reacties